By: Nurun Najmee Hasenan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 12-Sep-2007 01:43 Email | Share | | Bookmark
Fahim's development

 
 
 
View all 4 photos...
Perkembangan Fahim setelah mencecah 9 bulan



Fahim ni semakin lasak and adventurous..walaupun begitu dia makin manja and constantly wants people's attention especially from his mama and abah so we cannot leave him alone for seconds unless there's something that can distract him, but normally it last only for a while.

Below are some of his achievements/developments so far :

1. Main kejar2, dia akan lari (dlm walkernya) dgn excitednya sambil toleh ke belakang bila kita acah2 nak kejar dia or when abah dia makes sound..siap menjerit2 lari so fun to see him!

2. He loves to open and close the drawers and cabinet and if he can reach something from inside, he will get it out

3. He can climb the stairs now and when he do it, no turning back! turun tangga lum master lagi, he tends to use his hands first but kitorang dh ajar turun kaki dulu..needs more practise..can be very dangerous without adults' observation!

4. He enjoys watching the rasa sayang song @merdeka theme or any musical sound shown in the tv. Tak kelip mata kalu tgk n badan mula nak loncat2

5. His favorite word is mama! He even calls his abah 'mama' Sian kat abah..nak dgr panggilan abah dlm sehari tu mmg susah

6. When he wants to get our attention, he will make sound like ahak hak hak ahak hak hak siap ngan memek muka kesian tu..fahim..fahim..nakal sungguh

7. He can sit on his own now..sometimes he can balance his body very well while standing in his cot with his hands free

8. He also enjoys standing in front of the steering wheel..when he gets that opportunity he will turn on the head light, signal,wiper and the water from the wiper.

9. He likes to eat rice porridge..sometimes selang seli ngan bijiran nestle..he eats a lot too..he drinks 4 oz of milk every 2 hours but depends, sometimes only 3 oz. If he awakes from a long sleep he can finish up to 5 oz of milk.

10. If mama n abah ada kat umah pastu pergi je kat mana2 bahagian umah tu tanpa dia..haa mulala mesti merengek2 panggey kitorang..x boleh kalu x nampak kelibat kitorang especially mama dia..mula la mebebel2 memanggil mammma amaa mamama nasib baik dia nak jugak kat wan and atuk dia bila puas pujuk

Di bawah ni adalah aksi2 fahim menaiki tangga..



Kita mulakan dengan yang simple dulu...

Sekarang..ke peringkat yang lebih tinggi...


No turning back


A little bit more I've made it!

Ni gambar mase dalam keta tunggu hubby gunting rambut..



Ni lak gambar fahim main stereng keta



Sunday, 9-Sep-2007 04:46 Email | Share | | Bookmark
Kena tagged

Mama emiliazuhri wrote:
Quote:
emy....u've been tagged by me....sila check FP ku for details.


Actually mama dah lama kena tag dr mama EmiliaZuhri nih..tapi selalu x sempat nak jawab..walaupun mama agak ketinggalan sbb mommies lain sume dh lama kena tag ngan tajuk ni, skg pun dh ada tajuk baru lak hehe tapi xpela mama jwb jugak sbb2 apa mama memilih nama Muhammad Fahim ni..

Mase mula2 ngandung tu, mama sentiasa baca doa supaya dimurahkan rezeki dapat anak lelaki..so mmg niat kalu dapat anak lelaki akan bagi nama Muhammad. Pastu ada dua nama yg menjadi pilihan kami suami isteri iaitu : Fahim Muhtadi ( Yang mengerti & beroleh hidayah )
dan Fahmi Rasyidi ( Kefahamanku & Cerdik ).

Alhamdulillah mmg gembira bila dpt tau akan dpt baby boy Setelah bersalin, kami masih lum decide lg yg mana satu nk pilih..setelah puas bincang dan ambil kira pendapat mama abah, kami sepakat hanya mengambil nama Fahim saja..memang teringin nk ambil 3 nama macam Muhammad Fahim Muhtadi tp bila memikirkan kepayahan yg akan dilalui oleh fahim esok2 sbb panjang sgt..so pilih fahim instead of fahmi yg lebih common. Lagipun nama abah dia pun dh tiga nama sbb tu pilih yg simple je..jadilah nama Muhammad Fahim bin Mohd. Khairol Azdmi Maksud Muhammad Fahim ialah yg terpuji dan yg mengerti..Semoga Fahim menjadi orang yg baik akhlaknya, soleh dan sentiasa mengerti dan mudah memahami setiap aspek kehidupan yg akan dilaluinya nanti.




Hmm mama rase x payahla nk tag org sbb rata2 dlm list mama ni sumenya dh jwb..cuma kalu nk tag pun my cousin Fatin ( http://airinee.fotopages.com )

REQUIREMENTS : Write about what or how or why you gave the name(s) to your kid(s). QUANTITY: 5 people
TAG MODE: Firstly you leave their blog and post link and add to the list below and secondly you let the blogger you want to tag know that he/she has been tagged by commenting in his/her blog or etc


Thursday, 6-Sep-2007 04:17 Email | Share | | Bookmark
A FAMILY POTRAIT

Gambar ni diambil mase raye tahun lepas di sebuah studio di Raub. Mase tu mama tengah ngandungkan Fahim rase2nya 8 bln lbh..hehe tembam giler..so gambar ni telah digantung di ruang tamu dgn frame yg cntk..blk haritu saje je snap gmbr ni sbb nak cuci balik diorang x bagi negatif pun..

Hubby ni the eldest from six siblings. Currently, he is the only one who got married. So Fahim is the 1st grandson in my family in laws family. On my side Fahim is the 5th grandson, no grandaughter yet so far

Hmm nak gambar ngan kuarga sebelah saya mmg susah skit sbb masing2 dok jauh..kalu berkumpul time raye pun masih x cukup srg sbb adik bongsu blajar kat Rusia amik medic, jadi x lengkap..dia balik malaysia baru2 ni pun x sempat amik gmbr ramai2 sbb k.long x balik kb..tunggu masa yg sesuai je la nt



Tuesday, 28-Aug-2007 06:21 Email | Share | | Bookmark
Balik Raub # 2

 
 
 
View all 35 photos...
These pictures are the most recent one..we went back to Raub last Thursday(23/ 8 ). This time it was even fun because my parents and Ena came along on Friday evening to Raub and spent a night at Pulau Chekah Chalet which is not far from my husband's village.On Friday night we had a barbeque consist of lamb chop and siakap & kembung fish and steamboat of prawns and squids together with my family in laws joining the feast. It's good to get together with both side of the family.

The following morning, we had durians for breakfast which were mixed with some hot water and eaten with some breads..later we went for a swim in the river. Wow the water was so freezing cold but we enjoyed it very much! Dah lama x merasa mandi kat jeram nih Mmg puas hatila dpt mandi-manda mcmni..after that the owner of the chalet provide us with nasi kerabu..mmg laparla after swimming td hehe

On the same day,my parents and ena are going off to KL to send Ena to KLIA on 26th August. So this is just a stopping point to rest and enjoy before heading to Kl. While my hubby and I are going back to KB after lunch. So before we depart, my parents managed to stop by to my family in law's house and had the opportunity to eat some durians, salak and mata kucing. So that was the last time I saw Ena before she went back to Rusia. Hmm, Ena how are you right now? Hopefully you enjoyed eating all the fruits! Nasib baik balik musim buah2an! Ok enjoy all the pictures!

Acara barbeque pada sebelah malam

Ni bahagian masak steam-boat


Ni plak bahagian bakar ikan n dgg kambing


Hubby with his youngest sister


Ena dengan Fahim


Inilah hasil masakan pada malam tu..memang menyelerakan! Yummy

Acara mandi-manda pada sebelah pagi


Kawasan mandi-manda..cantik kan!


Hubby sempat berposing


Me and Ena..sejuk betoi airnya! Mmg best!


Tempat untuk pancing ikan dlm kolam juga ada disediakan

Bersiap-siap nak balik KB


Fahim pun dah ngantuk je


Bila nak bertolak nih


Tuesday, 28-Aug-2007 00:46 Email | Share | | Bookmark
Balik Raub # 1

 
 
Fahim ni cucu pertama sebelah hubby
View all 6 photos...
These pictures were taken when we went back to Raub last month..so only today I have the time to upload the pictures..

Fahim dengan Mek Ji @ moyang ( nenek hubby)

Fahim dengan Tok Ayah ( my FIL )


Fahim seronok tengok buah sto


Beginilah keadaan depan rumah selepas buah2an dikutip untuk dijual nanti



[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net