By: Nurun Najmee Hasenan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Sunday, 27-Jan-2008 09:57 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday Dear Hubby!

Today is my hubby's birthday..Happy 29th Birthday dear! Remember u're not only getting older but wiser






Hmm I did'nt get anything for my hubby coz x sempat nak beli sorry Abang..nati kita go out together and I'll buy you a present kay..however I baked a simple choclate cake for him..x amik gambar pun sbb belum sempat hubby rasmi dh dihidang pada tetamu yg datang.. Anyway perhaps we can celebrate it another time just the two of us kay abang?

Anyway just want to say that....



Ni plak, Fahim nak wish abah dia happy birthday!




Quote:
Dear Friends.. thanks for the wishes!



Wednesday, 23-Jan-2008 04:48 Email | Share | | Bookmark
Balik lagi!

tgh nyenyak tido
zzzzzzzzzzzzz
kusyuk driving
View all 8 photos...
Actually ni gambar mase balik dari Raub ke KB. Nampak gaya dah dua minggu berturut-turut balik ke Raub pada bulan Jan nih..Yang 1st pada awal muharam haritu 10 Jan dan minggu lepas pada 18 Jan..Balik pun just untuk semalaman je, balik Raub hari jumaat n hari sabtu tu balik ke KB..oleh kerana terlalu kerap balik rase mcm dah biasa sgt, x jauh..paling cepat 4 jam setengah dah sampai..sampai saudara-mara hubby ckp mcm berulang dari umah hubby( Kg. Ulu Jelu, Dong) ke bandar Raub plak Fahim pun banyak membesar dlm keta je Balik ni pun ada hal skit..adik ipar nak my hubby jadi penjamin dia..so kenala balik n sign the documents sbb nak a.s.a.p.

So bosan jugak ye dok dlm keta tanpa buat apa2..hubby je yg drive sepanjang perjalanan..x penah lg bergilir2, jd saya mmg x biasa bwk keta jauh2..hubby x bagi sbb dia tau saya ni mudah sgt mengantuk..takut nt terbabas plak..lebih2 lagi my twin penah accident langgar keta@jeep kesihatan tu kes terlelap kejap je..alhamdulillah dia x ape2, kalu tgk keadaan keta dia tu mmg teruk la..kejadian tu dh lama berlaku..so that's one of the reason jgkla hubby x bg saya drive jauh2 takut berlaku kes mcmtu la..setakat pegi opis n round2 kb tu okla..

Jadi nak hilangkan rase bosan tu saya mulala amik gmbr2 sendiri..dlm keadaan keta bergerak tu dptla jgk amik gmbr..mase tu Fahim tgh tido so testing amik gmbr sendiri la dulu..mmg xde kije la tu Boring tahap maksimum dah! Pastu Fahim pun dah bgun, try amik berdua lak..so inilah hasilnya.. mutu gambar mmgla x elok sebab kelabu n bergegar tp jadilaaa..









NI laa aktiviti utk hilang kebosananku..amik gmbr sendirik pun jadilaa



Ni plak pendapat hubby saya tentang hobi isterinya





Wednesday, 16-Jan-2008 05:23 Email | Share | | Bookmark
NEW YEAR'S HAIRCUT

fahim dokla diam..
Uish gelila abah
gatal la badan fahim ni
View all 15 photos...
Petang semalam my hubby gunting@mesin rambut Fahim..mmg dh lama nk gunting, dulu dh try mesin tp mata pisau tu tumpul n x lut kat rambut fahim..rambut fahim ni kire tebal jgk sebelah atas tu..so beli mesin rambut yg baru barula boleh Mula2 tu Fahim ok je bila mesin rambut tu tp lama2 x nak dok diam so kenala angkat dia dok atas riba hubby plak. Dah gunting rambut dia ni, nampak muka Fahim berubah benar..my mom kata mcm bukan Fahim dah, mcm org lain hehe..biasala tu mula2 kan..tp yg tetap sama ialah Fahim masih nakal mcm dulu Potong rambut fahim ni bukannya ape, kesian tgk dia slalu je tarik2 rambut dia n garu kepala. Mungkin rimas n panas, slalu berpeluh..so try gunting lak.

Di bawah ni gambar fahim sebelum potong rambut..mase tu saya br balik dr opis..tgk2 dia ade aktivitinya sendiri..tgh 'mengemas' baju2 nya..ayoo habis selerak..ni yg malas nak lipat elok2 nih

okla enjoy the pics..tgkla perubahan muka Fahim tu..nampak makin nakal ke?




Ni gambar Fahim sebelum gunting rambut..




JENG..JENG..

LIHATLA HASILNYA




Nak cerita skit perkembangan Fahim ni..dah masuk 13 bln and tersangatla buasnya..xmo dok diam..penat jugak nk menjaganya, nk kejar dia lg..kesian kat wan( my mom) sampai x leh nk buat kije lain melainkan bila Fahim tido je hehe..

1. Dah pandai merajuk..kalu mintak kita dukung dia pastu kita buat dek je, tup tup meniarap kat lantai tang tu jgk..manja tul..kdg2 kat lantai dapur tu pun dia tiarap sampai pipi kena lantai uish

2. Suke sgtla buat ape2 kije mcm angkat brg2 yg 2x besar pd dia..angkat baldila, besenla..begla..kdg2 tu dia larat jgk tolak kerusi n benda2 berat..byk tenaga betul..abah saya ckp kang kecik2 lg dh skt pinggang

3. Suke sgt kat kucing n nak pegang tarik ekor dia..kucing2 tu yg takut kat dia

4. Dah mula nak berlari-lari..especially time main kejar2 ngan dia

5. Suke gelak n ketawa ngekek bila bergurau2 dgn dia

6. Dia ni suke mkn tp x boleh mkn byk sbb kalu terlekat skit habislaa..terus muntahh

7. Dah pandai tunjuk ngan jari kalu nak benda atau nak pegi kat mana2

8. Pandai marah bila kita ambil brg dari dia..mula la jerit n nangis

9. Pandai memberontak sambil kaki tu hentak2 kalu dia dlm keaadan baring terlentang

10. Kalu dr segi vocabs ni x byk sgt blh sebut tp dia fhm sesetengah perkataan..mcm panggey mama n abah tu dh pandai..cuma dia byk mumbling je la..hrp2 pasni blh sebut byk lg perkataan..


Sunday, 13-Jan-2008 09:11 Email | Share | | Bookmark
My cheeky boy

These pictures were taken in the car on our journey back to Raub last Thursday. Fahim was enjoying himself sitting on the back seat..he has just awake from his nap and was in a good mood..so I just snapped the pictures using my hubby's hp..after that mulala buas xnak dok diam..nasib baik nak sampai dh






Wednesday, 2-Jan-2008 03:47 Email | Share | | Bookmark
The Laughable Fahim

 
 
 
View all 7 photos...
First of all..I would like to wish all of u happy new year! May Allah bless us always with His rahmat & Magfirah..May this year gives us a lot of wonderful opportunities, chances to be a good Muslim, prosperity, healthy life and joy that will surround us everywhere, InsyaAllah.

Hmm entry kali ini just to share u pics of fahim laughing..It's easy to make him laugh..he looks different now smiling with his teeth showing Now he likes to bite people especially bila dia geram sgt kat org tu..my mom n dad dh kena

He knows when I said 'habis dah', there's no more food etc, moving his two hands to indicate finish already , but he will cry if he's still hungry when I said that word..another phrase that he knows is.." Sape nama Fahim..angkat tangan!" Usually he will raise his hand, sometime he will give a big smile..

Since he can walk..it's very tiring to catch up with him..he likes to wander around the house and messing things around ..at this stage..it's fun to goof n play with him..boleh main lasak2 gt

Here's some pic of him..enjoy..



Gambar tankap leleh la..


Fahim bersama cousin Muiz & Afuww


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net